Wie wordt de “Digiproofste Stad van NL”?

Op woensdag 13 januari wordt op het bestuurderssymposium van Doorbraak in Dienstverlening de prijs “Digiproofste Stad van NL” uitgereikt, door DSA-voorzitter Erik de Ridder. Dit is de prijs voor de stad die de eerste editie van de Grote Digitale Steden Competitie heeft gewonnen. Volg de prijsuitreiking via “#gdsc” op Twitter.

Wie wordt de Digiproofste stad?

Op het symposium krijgen de vier steden die het best hebben gepresteerd in de competitie, Haarlem, Amersfoort, Schiedam en Enschede, de ruimte om via een videoboodschap de toeschouwers te overtuigen waarom zij de prijs verdienen. De zaal kiest vervolgens welke stad de titel het meest toekomt. Roem en eeuwige glorie staan op het spel!

Wat is de GDSC?

De Grote Digitale Steden Competitie is een wedstrijd tussen de steden uit het netwerk van de Digitale Steden Agenda met als doel om overheidsdienstverlening te verbeteren en regeldruk te verminderen. Het gebruik maken van elkaars kennis rondom digitale oplossingen staat hierbij centraal. De competitie is een samenwerking tussen de Digitale Steden Agenda en Goed Opgelost!, een initiatief van het ministerie BZK. Goed Opgelost! voorziet in een grote database vol goede voorbeelden uit gemeenten op het gebied van digitalisering. Neem een kijkje in Goed Opgelost!.

1 Januari 2015 is de competitie officieel van start gegaan. Er zijn negen ‘GO!-meetups’ georganiseerd, elk rondom één van de geselecteerde digitale oplossingen. Deelnemen aan de meetup en het overnemen van de oplossing levert een stad punten op. Ook kan gescoord worden met het aandragen van eigen, andere goede voorbeelden aan de database van Goed Opgelost!.

En nu verder in 2016

Op 14 januari, tijdens het VNG nieuwjaarscongres, bespreken Wim Oosterveld en Aty de Groot (Goed Opgelost!) in de ‘meetup Grote Digitale Steden Competitie’ hoe de competitie er in 2016 uit gaat zien. In deze meetup bespreken zij de plannen, die zullen worden aangescherpt door de deelnemers. Kom daarom naar het VNG Nieuwjaarscongres en denk en doe mee! Het congres vindt plaats in congrescentrum 1931 te Den Bosch. De ‘meetup Grote Digitale Steden Competitie’ (nr 42) wordt georganiseerd van 15:00 – 16:00.

Volg de competitie in 2016 ook op twitter via #gdsc16

Bestuurderssymposium

Voor meer informatie over het bestuurderssymposium bekijk de uitnodiging of het Symposiumprogramma.

Meld je hier aan!

Je kunt niet meer reageren.