Laat zien!

Ritmeonderzoek TU Delft: aanpak sociale veiligheid

De Digitale Steden Agenda werkt samen met de TU Delft en zes steden aan het ritmeonderzoek. Het ritmeonderzoek betreft een nieuwe aanpak om sociale veiligheid in de wijk aan te pakken. Dit is een innovatieve aanpak waar voor het eerst op ritmes geĆÆntervenieerd gaat worden.

eHealth Steden Estafette en Opschalingscoalitie

De 'eHealth Steden Estafette' reist van stad naar stad voor kennisuitwisseling tussen steden over hoe ICT een bijdrage kan leveren aan het langer zelfredzaam zijn van (kwetsbare) bewoners.

DSA Smart City College

Smart cities, een buzzword, maar misschien niet voor niets? Hoe kun je stedelijke opgaves aanpakken met behulp van de Smart Cities benadering? Welke strategieƫn zijn er, hoe kom je tot een visie? Welke goede voorbeelden zijn er? Hoe koppel je beleid aan praktijk en andersom? Om elkaar te inspireren en wegwijs te maken in de mogelijkheden en uitdagingen van Smart Cities, organiseren wij het DSA Smart City College.

Grote Digitale Steden Competitie 2016

De Grote Digitale Steden Competitie is een initiatief van de Digitale Steden Agenda en Goed Opgelost!. Op een speelse manier willen we gemeenten stimuleren om praktijkvoorbeelden van verbeterde (digitale) dienstverlening en bedrijfsvoering te delen met anderen. Meedoen aan de competitie is eenvoudig: deel je ervaring digitaal via NetwerkWiki en persoonlijk via de meetups. Bekijk hier ook de stand!

Ondernemingsdossier

Met het Ondernemingsdossier kunnen ondernemers slim voldoen aan wetten en regels. Daarmee besparen ondernemers en overheden tijd, geld en onnodige irritatie.

De Grote Digitale Steden Competitie

Steden strijden om de titel 'meest digiproofe stad van Nederland' door samen te werken aan het verbeteren van hun online dienstverlening. Doe mee via competitie.tumblr.com.

Doorbraak WOZ

Het 'doorbraak WOZ' project geeft burgers inzicht in de persoonlijke WOZ-waarde van hun huis, en de mogelijkheid om waardegegevens zelf aan te passen.

eHerkenning

eHerkenning

Dankzij eHerkenning kunnen bedrijven zich digitaal identificeren aan de overheid en hierdoor gemakkelijk digitaal zaken kunnen doen op een betrouwbare en veilige manier.

Pilot digitale leermiddelen

Deze pilot zorgt voor betere kennisoverdracht tussen docenten onderling, en een betere leerervaring voor scholieren middels digitale leermiddelen.

Bewijs van Goede Dienst

Het Bewijs van Goede Dienst meet de kwaliteit van dienstverlening van de gemeente aan de ondernemer.

Community Learning Centre

Een CLC is een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen, met als doel versterking en innovatie van het onderwijs in de regio.

Eduroam

Eduroam is een uniform ingericht draadloos netwerk dat wereldwijd wordt gebruikt om toegang te hebben tot (onderwijs)instellingen.

Platform Publiek Wi-Fi

Het platform publiek Wi-Fi verzamelt kennis en kunde om stadscentra van publiek Wi-Fi te voorzien.

Co-Creatielab

Gemeenten, platformeigenaren en maatschappelijke organisaties werken samen om de bruikbaarheid van bestaande digitale-tools te vergroten.

Dynamische Parkeerinformatie

Landelijk ontsluiten van dynamische parkeerinformatie, zodat deze gegevens op allerlei platform gebruikt kunnen worden.

E-waste race

Projectomschrijving en resultaten van de e-waste race. De e-waste race is een wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) in te zamelen. Hierbij wordt slim gebruik gemaakt van een interactieve website om het voor mensen gemakkelijk te maken hun elektronisch afval online aan te bieden. Zo draagt de e-waste race bij aan bewustwording van materiaalgebruik en maakt het bovendien leuk en makkelijk om je afval in te zamelen.